Ενημέρωση Για Την 48ωρη Απεργία 21-22 Απρίλη


Πετυχημένη ήταν η 48ωρη απεργία σε όλη την Ελλάδα, κόντρα σε «θεούς και δαίμονες», της εργοδοτικής τρομοκρατίας, της ξετσίπωτης απεργοσπασίας των δυνάμεων της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ. Για 48 ολόκληρες ώρες, χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα περιφρούρησαν την απεργία τους μπροστά στις πύλες των εργοστασίων, πάλεψαν με τους μηχανισμούς της εργοδοσίας, υπεράσπισαν στην πράξη το δικαίωμα στην απεργία.Το σημαντικό απεργιακό βήμα κλιμάκωσης του αγώνα, που έκαναν πολλοί εργαζόμενοι – κάποιοι και για πρώτοι φορά – αποτυπώθηκε και στη μεγάλη συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση.

Ανησυχεί η εργοδοσία. Φάνηκε καθαρά τις δυο μέρες της απεργίας.Ανησυχεί, κατ’ αρχάς, διαπιστώνοντας ότι το ταξικό εργατικό κίνημα όχι μόνο δεν τα διπλώνει μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης και μπροστά στη σφοδρότητα της επίθεσης που δέχεται από την κυβέρνηση και την ΕΕ, αλλά όλο και δυναμώνει, συσπειρώνοντας όλο και πιο πολλούς αγωνιστές στις τάξεις του.

Προσπάθησαν με πιέσεις, εκβιασμούς, απειλές να φοβίσουν τους εργαζόμενους για να μην πάρουν μέρος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στη Θεσσαλονίκη υπήρξε η στάση της διοίκησης της εταιρίας ALTEC. Με οργή κατά των απεργών έθεσε μπροστά σε όλους τους εργαζόμενους το εκβιαστικό δίλλημα  “ η μπαίνουν να εργαστούν η να λάβουν σοβαρά υπόψη ότι ούτως η άλλως οι μισοί δεν είναι απαραίτητοι.” .  Παράδειγμα αξιοπρέπειας και θάρρους ήταν  συνολικά η στάση των εργαζόμενων της επιχείρησης διότι ακόμη και αυτοί που τελικά θα έμπαιναν να εργαστούν, τη στιγμή εκείνη, δεν διέσπασαν το μέτωπο των εργαζόμενων κάνοντας σαφές στην εργοδοσία ότι η απόφαση για το αν θα απεργήσουν η όχι είναι αποκλειστικά δική τους και όχι τα τρομοκρατικά και εκβιαστικά διλλήματα της.  Καλούμε τους εργαζόμενους της επιχείρησης όπως και όλου του κλάδου να ορθώσουν το ανάστημα του απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία, τους εκβιασμούς  και τις απειλές απολύσεων, να μη σκύψουν το κεφάλι, να διεκδικήσουν αυτά που τους ανήκουν. Καλούμε όλους τους συναδέλφους  να συσπειρωθούν στα ταξικό σωματείου του κλάδου.

Συνάδελφοι, τώρα είναι η κρίσιμη ώρα. Τώρα είναι η ώρα του ξεσηκωμού. Σήμερα είναι η κρίσιμη στιγμή για τη ζωή και το μέλλον των οικογενειών, των παιδιών μας. Αν σήμερα δεν αντιδράσουμε μαζικά και αποφασιστικά, δεν πρόκειται να αφήσουν τίποτα όρθιο. Η κυβέρνηση λέει ψέματα. Αυτά που ισχυρίζεται, ότι δήθεν παίρνει μέτρα για τη σωτηρία της χώρας, είναι παραμύθια της Χαλιμάς. Παίρνει μέτρα για να ενισχύσει την κερδοφορία του κεφαλαίου. Τα θησαυροφυλάκια της πλουτοκρατίας μπουκώσανε από τα υπερκέρδη, όλα αυτά τα χρόνια. Αυτή είναι η αιτία της κρίσης.

Με τους ανησυχούντες καπιταλιστές συστοιχήθηκαν, αμέσως, τα ΜΜΕ που βρίσκονται στα χέρια πλουτοκρατών. Εν διατεταγμένη υπηρεσία διατελούντες «δημοσιογράφοι» άρχισαν μια άθλια, βρώμικη συκοφαντική επίθεση εναντίον των απεργών, του ταξικού εργατικού κινήματος

Αυτοί γνωρίζουν καλά ότι μπορεί ακόμα το εργατικό – λαϊκό κίνημα να μην είναι σε θέση να δώσει την «αποφασιστική μάχη» για την «τελική νίκη», αλλά οι προετοιμασίες γι’ αυτό γίνονται και, αργά ή γρήγορα, εκεί θα οδηγηθούν οι εξελίξεις. Ξέρουν πως, ούτως ή άλλως, θα ανατραπούν, και το μόνο που μπορούν να πετύχουν είναι να καθυστερήσουν, όσο το δυνατόν περισσότερο, το αναπόφευκτο τέλος τους.

Η κρίση είναι γέννημα – θρέμμα του δικού τους συστήματος.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμιά ευθύνη.

Δε δεχόμαστε να κάνουμε καμιά θυσία για την πλουτοκρατία.

Όσες θυσίες χρειαστούν θα τις καταθέσουμε στον αγώνα μας, για να έχουμε νικηφόρα αποτελέσματα σε όλα τα επίπεδα».

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ