ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΣΤΗ VODAFONE


23/01/2014

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΣΤΗ VODAFONE

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι στη Vodafone

Μετά από τα προγράμματα «οικιοθελών» απολύσεων του κυρίαρχου μονοπωλίου στον κλάδο, του ΟΤΕ, έρχεται η εργοδοσία της Vodafone – ΠΑΝΑΦΟΝ να κάνει τη δική της κίνηση. Μάλιστα, στην Vodafone η κίνηση αυτή βαπτίζεται ως «δικαίωμα» συμμετοχής σε Πρόγραμμα Εθελούσιας Εξόδου. Επιφυλάσσεται δε του δικαιώματός της να μην αποδεχτεί τη συμμετοχή κάποιων εργαζομένων στο πρόγραμμα! Να έχουμε ξεκάθαρο: η κίνηση αυτή της Vodafone γίνεται ώστε να αυξήσει τα κέρδη της ακόμα περισσότερο αλλά και να διατηρήσει όσο πιο ψηλά γίνεται τη θέση της στον κλάδο.

Είναι η δεύτερη φορά που η διοίκηση αποφασίζει να ξεμπερδεύει με εργαζόμενους όπου διατηρούσαν καλύτερα μισθολογικά δικαιώματα, χρησιμοποιώντας αυτή τη μορφή. Ας μη μας ξεγελάσει η λέξη «δικαίωμα». Μέχρι τώρα έχει δείξει πόσο μας σέβεται η εταιρία. Απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, συνεργασίες με εταιρίες επινοικιάσης – σκλαβοπάζαρα, υπογραφή σύμβασης με μειώσεις. Τώρα μας παρουσιάζει ως «δικαίωμα» να επιλέξουμε τον δρόμο της ανεργίας.

Είναι πλέον φανερό ότι το κυνήγι του κέρδους και του μεγαλύτερου μεριδίου στην αγορά των τηλεπικοινωνιών μπορεί να μας φέρει μόνο βάσανα. Απολύσεις, ανεργία, φτώχεια, κουτσουρεμένα δικαιώματα και μεροκάματα. Η μόνη δύναμη που μπορεί να βάλει εμπόδια σε αυτή την επίθεση είμαστε εμείς! Οι εργαζόμενοι που παράγουμε τεράστιο πλούτο σε κάθε επιχείρηση. Δεν θα περιμένουμε τις επόμενες κινήσεις των μονοπωλίων του κλάδου για να σηκώσουμε ανάστημα! Βγάζουμε κάθε μέρα μέσα στους χώρους δουλειάς μας συμπεράσματα για το τι σημαίνει «ανάπτυξη» και «ανταγωνιστικότητα», έχουμε πείρα.


 Καλούμε τους συναδέλφους

·         Να μην υπογράψει κανένας συμμετοχή στο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου

·         Nα μην υποχωρήσει κανείς σε αυτά τα διλήμματα που βάζει η εταιρία και μας σπρώχνει στην ανεργία

·         Να οργανωθούν τώρα στο ΣΕΤΗΠ-Θ για να δώσουμε απάντηση στη συνολική επίθεση που δεχόμαστε, να συντονίσουμε τις δυνάμεις μας σε όλο τον κλάδο, ανεξάρτητα σε ποια επιχείρηση δουλεύουμε. Οι εργοδότες ενιαία τσακίζουν τις ζωές μας. Eπιπλέον έχουν στο πλευρό τους τις κυβερνήσεις με την ΕΕ που κόβουν και ράβουν για χάρη τους.

 ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ

·         Δυναμώνουμε το ΣΕΤΗΠ-Θ και το επιχειρησιακό σωματείο

·         Διεκδικούμε συλλογικές συμβάσεις εργασίας σε κάθε επιχείρηση και κλαδική σύμβαση με τέτοιους όρους που να καλύπτουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας. Καμία άλλη θυσία για τα κέρδη τους.

·         Συσπειρωνόμαστε τώρα στις γραμμές του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου ώστε να ανατραπεί ο συσχετισμός του συμβιβασμού και της υποταγής στην ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μονοπωλίων.

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στην ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του ΣΕΤΗΠ-Θ

την Παρασκευή 24/01 στις 18:00μ.μ.

ΕΚΘ – Αριστοτέλους 32, Αίθουσα Συνεδριάσεων 1ου ορόφου