ΓΙΑ VODAFONE – WIND


27/02/2014

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι στη Wind & Vodafone,

Οι εταιρείες Wind & Vodafone δημιούργησαν μια νέα εταιρεία, τη Victus, στην οποία μεταβίβασαν τμήμα της δραστηριότητας τους, των υποδομών αλλά και των εργαζομένων τους. Από τις 10/3 η Victus ξεκινά τη λειτουργία της και θα είναι ο αποκλειστικός διάδοχος εργοδότης. Αυτό ανακοινώθηκε στα Δ.Σ των επιχειρησιακών σωματείων και ατομικά στους εργαζόμενους , με την διαβεβαίωση ότι τα δικαιώματά τους θα προστατευτούν. Τέτοιες διαβεβαιώσεις δεν έχουν καμία αξία αν δεν τις επιβάλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους.

Τέτοιου είδους επιχειρηματικές κινήσεις (μεταβιβάσεις, εξαγορές, συγχωνεύσεις) είναι στρατηγικής σημασίας για τις επιχειρήσεις, στα πλαίσια του ανταγωνισμού, προκειμένου να μειώσουν το λειτουργικό και μισθολογικό τους κόστος, να μειώσουν τις θέσεις εργασίας, τους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων για να διατηρήσουν την κερδοφορία τους, ιδιαίτερα σε περίοδο κρίσης.

Μπροστά σε όλη αυτή την κατάσταση εμείς σαν εργαζόμενοι δεν έχουμε το ίδιο κίνητρο, δεν έχουμε τον ίδιο σκοπό. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. Εμείς οι εργαζόμενοι ερχόμαστε κάθε μέρα εδώ και εργαζόμαστε για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε εμείς και οι οικογένειές μας. Δεν είμαστε ούτε μέλη της διοίκησης, ούτε διευθυντές για να παίρνουμε αποφάσεις, να έχουμε λόγο στην χάραξη της στρατηγικής της εταιρείας. Δεν κλείνουμε, ούτε ανοίγουμε επιχειρήσεις. Σε κάθε συγχώνευση/εξαγορά/μεταφορά οφείλουμε να παλεύουμε για τα δικαιώματα ΟΛΩΝ μας.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.


Δεν έχουμε «χάσει το παιχνίδι». Βγάζουμε συμπεράσματα και δίνουν προοπτική στον αγώνα μας. Έχουμε δρόμο μπροστά μας. Τώρα είναι ανάγκη να οργανωθούμε και να συσπειρωθούμε στα σωματεία μας, να παλέψουμε και να απαιτήσουμε να διασφαλιστούν τα κεκτημένα δικαιώματα μας με την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και με τις τρεις εταιρίες (Wind, Vodafone, Victus).

Όλο το προηγούμενο διάστημα το ΣΕΤΗΠ έδωσε έμφαση σε αυτό το αίτημα. Επανειλημμένα καλέσαμε τα επιχειρησιακά σωματεία Wind και Vodafone σε συναντήσεις ώστε από κοινού να αντιπαλέψουμε τα σχέδια των δυο επιχειρήσεων. Συναντήσαμε την άρνησή τους, γιατί έδιναν και δίνουν προτεραιότητα στη μη λειτουργία της νέας εταιρείας που εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να εμποδίσουν. Είναι χωρίς αντίκρισμα το αίτημα να μη δημιουργηθεί η εταιρία ή να μην πάει κανένας εργαζόμενος. Οδηγεί με ακρίβεια τους εργαζόμενους στην απογοήτευση και στην ατομική λύση.

Καλούμε και πάλι τα επιχειρησιακά σωματεία και τους εργαζόμενους και στις δυο εταιρίες να οργανώσουμε από κοινού τον αγώνα.

Αυτή είναι η ενότητα που απαιτείται σήμερα

Οργάνωση και σχέδιο δράσης ώστε από κοινού οι εργαζόμενοι σε οποιαδήποτε εταιρία και αν βρισκόμαστε να ορθώσουμε τοίχος αντίστασης στα σχέδια των εργοδοτών να καταργήσουν ΣΣΕ, μισθούς και δικαιώματα των εργαζομένων.

Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 28 ΦΛΕΒΑΡΗ

Διεκδικούμε:

Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και με τις τρεις εταιρίες (Wind, Vodafone, Victus) που να διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας, τους μισθούς και τα εργασιακά μας δικαιώματα.