ΔΤ για την απόλυση του Γραμματέα του ΣΕΤΗΠ N. Αττικής


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το Κλαδικό Συνδικάτο Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Νομού Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την παράνομη απόλυση του συναδέλφου και Γραμματέα του ΣΕΤΗΠ της Αθήνας Βασιλάκη Γιώργου, από την Βελγικών συμφερόντων πολυεθνική Commsquare.

 

 Η απόλυση αυτή δεν είναι τυχαία. Αποσκοπεί στον παραπέρα εκφοβισμό των εργαζόμενων και μείωσης των αντιδράσεών τους στα νέα μέτρα που έρχονται και πρόκειται να εφαρμοστούν στους χώρους δουλειάς. Να καμφθεί κάθε διάθεση οργάνωσης και αντίδρασης. Αυτό που επιδιώκει η εργοδοσία όχι μόνο δε θα το πετύχει αλλά θα έχει και το αντίθετο αποτέλεσμα.

 

Καταδικάζουμε και την εργοδοσία της Commsquare που ξεδιάντροπα προσπάθησε να “εξαγοράσει” την απόλυση του συναδέλφου αγνοώντας ότι όποιος έχει ταξική συνείδηση δεν ξεπουλιέται. Δηλώνουμε ότι θα σταθούμε στο πλευρό των συναδέλφων γιατί η ταξική πάλη είναι υπόθεση όλων μας και δεν μπορεί να ανατραπεί από τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας και την κρατική καταστολή.

 

Tο συνδικάτο μας καταδικάζει την στάση της κυβέρνησης που με αστυνομικές δυνάμεις προστάτεψε την εργοδοσία από την απάντηση των εργαζομένων και απέτρεψε συνάντηση της εταιρείας με το ΔΣ του ΣΕΤΗΠ-Α.

 

Το Κλαδικό Συνδικάτο Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Νομού Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζόμενους της εταιρείας και του κλάδου να καταδικάσουν την απόλυση του συναδέλφου.

 

Να μην αφήσουμε αναπάντητη καμιά τρομοκρατική ενέργεια πουθενά και για κανέναν. Κανένας εργαζόμενος μόνος του στην ανελέητη επίθεση των αφεντικών στην εποχή της οικονομικής κρίσης. Με αυτή την απόλυση εργαζόμενου συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ να σημάνει συναγερμός παντού. Σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε σωματείο. Θα μας βρίσκουν μπροστά τους.

 

 Ο φόβος που περίμεναν να σπείρουν θα φέρει νέο πείσμα για οργάνωση, αγώνα και ταξική αλληλεγγύη.