Καταγγελία για τις απολύσεις στην Intrasoft International στη Θεσσαλονίκη


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το Δ.Σ του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής καταγγέλλει τις απολύσεις των δύο συναδέλφων από την εταιρία Intrasoft που έγιναν το πρωί της Πέμπτης, 1η Ιούνη 2017 ο ένας εκ των δυο μάλιστα πατέρας 3 ανήλικων παιδιών.

Οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι το προηγούμενο διάστημα είχαν δείξει αγωνιστική στάση, είχαν οργανωθεί στο σωματείο μας και στο επιχειρησιακό σωματείο, διεκδικούσαν αυξήσεις στον μισθούς, να φεύγουν στην ώρα τους, ενημέρωσαν το κλαδικό σωματείο για την πρόθεση της εταιρείας να τοποθετήσει παράνομα κάμερες στους χώρους εργασίας κ.α.

Η διοίκηση της εταιρίας επέλεξε με αυτό τον τρόπο να προσπαθήσει να βάλει φρένο στις διεκδικήσεις των εργαζομένων για τις σύγχρονες ανάγκες μας, όπως είναι οι ανθρώπινοι ρυθμοί δουλειάς, οι σύγχρονοι μισθοί, οι συλλογικές συμβάσεις, το σταμάτημα της εντατικοποίησης και της ατελείωτης τρεχάλας πίσω από τα deadlines κ.α. Ιδιαίτερα τώρα, που τις μέρες αυτές προετοιμάζονται οι εκλογές του επιχειρησιακού σωματείου των εργαζομένων στον όμιλο Intracom, η εργοδοσία θέλει να τρομοκρατήσει και να αποτρέψει τους εργαζόμενους από το να συμμετέχουν στις εκλογές του επιχειρησιακού τους σωματείου.

Οι ισχυρισμοί της εργοδοσίας ότι οι συνάδελφοι δεν είχαν καλά αποτελέσματα στην αξιολόγηση που κάνει η διοίκηση δεν πείθουν κανέναν, απεναντίας εκθέτουν την διοίκηση και το ρόλο της «αξιολόγησης» των εργαζομένων, που αποδεικνύεται ότι αξιοποιείται ως ένα εργαλείο για να φέρνουν τους εργαζόμενους στα μέτρα τους, να πιέζουν για εντατικοποίηση και υπερωρίες, και να κάνουν απολύσεις.

Δεν είναι η πρώτη φορά που στον όμιλο επιχειρείται κάτι τέτοιο. Πρόσφατα στην ΙΝΤΜΑΙΝΤ είχε ξανακάνει παρόμοιες τρομοκρατικές απολύσεις και αναγκάστηκε να τις ανακαλέσει κάτω από τις διαμαρτυρίες και την απεργιακή κινητοποίηση των υπολοίπων συναδέλφων. Όπως τότε έτσι και τώρα θα μας βρουν μπροστά τους. Ενωμένοι και οργανωμένοι έχουμε τη δύναμη να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Ηδη έχει προκηρυχθεί στάση εργασίας για αύριο από 10:00-13:00

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Τα απανωτά αντιλαϊκά μέτρα που ψηφίζουν η μία κυβέρνηση μετά την άλλη δεν οδηγούν στο ξέφωτο τους εργαζόμενους. Έχουμε πείρα από την καπιταλιστική ανάπτυξη που μας υπόσχονται. Οι εταιρίες παίρνουν καινούργια project, αναπτύσσονται, πλουτίζουν, αλλά αυτά συνοδεύονται από εντατικοποίηση, στρες, ασφυκτικά deadlines και απολύσεις για τους εργαζόμενους.

Οι εργοδοσίες, οι κυβερνήσεις, παράλληλα με τα αντιλαϊκά μέτρα περνάνε και μέτρα ενάντια στην οργάνωση των εργαζομένων, ενάντια στα σωματεία, προσπαθώντας να προλάβουνε το κακό, να εμποδίσουν την ανάπτυξη του εργατικού κινήματος. Το ΣΕΤΗΠ σε καλεί στον αντίθετο δρόμο: οργανώσου στο σωματείο σου, αγωνίσου μαζί μας για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος με επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες μας.