Απαιτούμε να παρθεί τώρα πίσω η εκδικητική συνδικαλιστική απόλυση του συναδέλφου μας


Συνάδελφοι ανα δημοσιεύουμε την ανακοινωση του ΣΕΤΗΠ Αθηνας

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον συνάδελφο και στηρίζουμε τις κοινητοποιήσεις των εργαζομένων στην European Dynamics.  Ακολουθεί η ανακοινωση:

 

“ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ Η ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΜΑΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

Την Παρασκευή 16/6 η εργοδοσία της European Dynamics χωρίς καμιά πρότερη σύσταση ή ειδοποίηση κάλεσε τον συνάδελφο μέλος του ΣΕΤΗΠ να υπογράψει την απόλυση του για λόγους «απόδοσης» χωρίς καμία περαιτέρω εξήγηση και εντός 10 λεπτών να έχει αποχωρήσει από την εταιρεία! Αξία έχει να αναφερθεί ότι όλη η ομάδα του και οι συνάδελφοι που συνεργάζεται μέχρι και οι υπεύθυνοι του έμειναν άναυδοι καθώς δεν είχε ειδοποιηθεί κανείς! Τόση ήταν η αγωνία τους και ο φόβος τους μη μαθευτεί η απόλυση που έκοψαν το Internet ακαριαία ώστε να μη μπορεί να ειδοποιήσει τους συναδέλφους!

Ο συνάδελφος προφανώς δεν υπέγραψε το χαρτί της απόλυσης που ήταν ξεκάθαρα παράνομη και εκδικητική για τη συνδικαλιστική του δράση και αμέσως επικοινώνησε με το κλαδικό μας σωματείο ενώ ταυτόχρονα  ενημέρωσε τους υπόλοιπους εργαζομένους στο χώρο για την συνδικαλιστική και τρομοκρατική απόλυση αλλά και τα ψέματα της εργοδοσίας. Σύντομα έφτασε στο χώρο μέλος του ΔΣ του ΣΕΤΗΠ  και  η εργοδοσία με τα τσιράκια της άρχισαν ένα θέατρο «του παραλόγου». Δε δίστασαν να προβούν σε προπηλακισμούς, θεατρινισμούς με δήθεν καρδιακά επεισόδια. Σύντομα όμως άρχισαν να αποκαλύπτουν το πραγματικό λόγο της απόλυσης με φράσεις όπως «οι συνδικαλιστές έχετε καταστρέψει τη χώρα», «εδώ μέσα δεν υπήρχε ποτέ συνδικαλισμός – καταλύετε την  εργασιακή ειρήνη», «εγώ εδώ κάνω ότι θέλω» και πολλά άλλα ενώ έφτασαν να αρνηθούν τις 9+ ωρες εργασίας και να ισχυριστούν ότι όλοι δουλεύουν 8ωρο(!!!). Το show επιπέδου Κούγια δεν έπεισε κανέναν, δυστυχώς για την εργοδοσία πολλοί συνάδελφοι γέμισαν τις σκάλες του 1οορόφου υπερασπίζοντας τον συνάδελφο και γινόμενοι μάρτυρες όλων των θεατρινισμών της εταιρείας που αφού δεν έπεισε κανέναν κάλεσε την αστυνομία για να τρομοκρατήσει.

Καθώς όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι στο χώρο  αλλά και συνάδελφοι από ολο τον κλάδο στην Αθήνα έφταναν έξω από την εταιρεία δυναμώνοντας τη διαμαρτυρία και δείχνοντας την αλληλεγγύη τους, το αισχρό ψέμα της εργοδοσίας μεταμορφώθηκε από μια γενικόλογη δικαιολογία για απόδοση – μετά από 4 ώρες – σε μια πρωτάκουστη ανακοίνωση για τεχνικό λάθος που κόστισε στην εταιρία πρόστιμο(!!!), αργότερα μετατράπηκε σε απόλυση λόγω αξιολόγησης, κινήσεις που μονό νευρά και περισσότερη αγανάκτηση μπορούσαν να προκαλέσουν στους συναδέλφους του.

Δεν ήταν τυχαία η χρονική στιγμή της απόλυσης.  Ήταν η τελευταία μέρα των αρχαιρεσιών του συνδικάτου μας, που μαζικά συνάδελφοι από όλο τον κλάδο, από 10δες εταιρείες πληροφορικής και την European dynamics επέλεξαν τον δρόμο της οργάνωσης, της συσπείρωσης, την πάλης ενάντια στις απολύσεις, τις απλήρωτες υπερωρίες, τα «διευρυμένα» ωράρια, την εντατικοποίηση.

Όλα αυτά δηλαδή που αποτελούν προϋποθέσεις για αυτό που Κυβέρνηση-ΕΕ-Εργοδοσία επιδιώκουν, την κερδοφορία των επιχειρήσεων. Την κερδοφορία τους που πατάει πάνω στο παραπέρα «ξεζούμισμα» των εργαζομένων. Μας θέλουν να δουλεύουμε χωρίς δικαιώματα και χωρίς βεβαίως να κουνιέται φύλλο! Για αυτό παίρνουν και τα μέτρα τους με το χτύπημα των συνδικαλιστικών και εργατικών ελευθεριών, με την στόχευση πρωτοπόρων εργαζομένων.

Ενοχλούσε η στάση του συναδέλφου, που πάλευε για την οργάνωση στο σωματείο, που είχε ξεκαθαρίσει ότι δε θα εργαζόταν πέραν του ωραρίου του και επιπρόσθετες ημέρες αμισθί για την επίτευξη του στόχου. Ενοχλούσε η αγωνιστική στάση που κρατούσε, η συμμετοχή του σε κάθε απεργία και κινητοποίηση του κλάδου, το ότι είναι υποψήφιος με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, ότι δεν πτοήθηκε από την πίεση που του είχε ασκηθεί. Ενοχλούσε ότι το τελευταίο διάστημα δεκάδες συνάδελφοι οργανώθηκαν στο σωματείο τους, ενημερωνόντουσαν σταθερά για τη δράση του, δυνάμωνε η φωνή του ΣΕΤΗΠ μέσα στο χώρο της EuropeanDynamics. Τους πονούσε η σύσταση σωματειακής επιτροπής του ΣΕΤΗΠ στην εταιρεία, ότι γινόταν προσπάθεια να σπάσει ο φόβος των εργαζομένων και η διάθεση οργανωμένα να διεκδικήσουν τις σύγχρονες ανάγκες τους. Ξέρουν τη δύναμη του οργανωμένου αγώνα και τη φοβούνται!  Μέχρι και ρουφιάνους στέλναν  να παρακολουθήσουν τους εργαζομένους που συμμετείχαν στις συσκέψεις της σωματειακής επιτροπής.

 

ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ Η ΑΠΟΛΥΣΗ – Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Για άλλη μια φορά οι επιχειρήσεις του κλάδου, μεγάλες ή μικρές, δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Μας θέλουν υποταγμένους, φοβισμένους, άβουλους και ανοργάνωτους. Να δεχόμαστε κάθε χτύπημα στα δικαιώματά μας χωρίς αντίδραση, να εργαζόμαστε σε συνθήκες κάτεργου για μισθό χαρτζιλίκι, με αβέβαιο μέλλον και χωρίς ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Να δουλεύουμε και να ζούμε με σκυμμένο το κεφάλι, ζητιανεύοντας για ψίχουλα και χωρίς αξιοπρέπεια.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ EUROPEANDYNAMICS

ΣΤΙΣ ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ

Δε δεχόμαστε το μέλλον που σχεδιάζουν για εμάς. Παραμένουμε αταλάντευτοι στον δρόμο του αγώνα, χωρίς να μας πτοούν απειλές, τρομοκρατίες και απολύσεις.

Το σωματείο μας βγήκε πιο ισχυρό από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες του, εκατοντάδες νέοι συνάδελφοι οργανώθηκαν, σχεδόν διπλασιάστηκε η στήριξη στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ!

Οργανώσου και εσύ τώρα στο ΣΕΤΗΠ – Δώσε δύναμη στη δύναμη σου

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να παρθεί άμεσα πίσω η εκδικητική απόλυση του πρωτοπόρου εργαζόμενου – Ο συνάδελφος να επιστρέψει στην εργασία του ΤΩΡΑ.
  • ΤΕΛΟΣ στις απλήρωτες υπερωρίες στη EuropeanDynamics
  • 8 ωρη εργασία συμπεριλαμβανομένου του διαλλείματος όπως δικαιούμαστε – Να δεσμευτεί η εταιρεία για την τήρηση του ωραρίου και να το κοινοποιήσει επίσημα σε όλους τους εργαζομένους
  • Κανένας εργαζόμενος στον κλάδο κάτω από 811 ως βάση για διεκδίκηση ανάκτησης όλων των απωλειών
  • Κλαδική σύμβαση Εργασίας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας
  • Υπογραφή επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων που να επαναφέρουν όσα χάσαμε μέσα στην κρίση

 

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ – ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ”