Κάλεσμα Για 48ωρη Απεργία 28-29 Ιουνίου


ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με συνεργούς τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ ετοιμάζουν νέα βάρβαρα μέτρα για την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα με το λεγόμενο «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα». Στην προσπάθεια τους να στηρίξουν το κεφάλαιο ώστε να βγει από την κρίση προτείνουν μια σειρά μέτρων που διασφαλίζει και αυξάνει την κερδοφορία της πλουτοκρατίας. Επιβάλλει νέους φόρους που τους ονομάζει «εισφορά αλληλεγγύης» στους μισθούς των εργαζομένων, αυξάνει το ΦΠΑ από 13% σε 23% που σημαίνει και αύξηση στους λογαριασμούς κατά 9%. Ταυτόχρονα μειώνει τα επιδόματα ανεργίας και παροχών από τον ΟΑΕΔ αλλά και από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας ενώ για να καλυφθεί αυτό το «κενό» μειώνει ακόμα περισσότερο τους μισθούς αφού επιβάλλεται αύξηση της εργατικής ασφαλιστικής εισφοράς κατά 1% έως 3%για λογαριασμό του ΟΑΕΔ, δηλαδή θα πληρώνουν οι εργαζόμενοι για να είναι άνεργοι! Περικόπτονται οι ιατροφαρμακευτικές παροχές αφού οι εργαζόμενοι θα καλούνται να πληρώνουν τις εξετάσεις και τα φάρμακά τους. Και η λίστα με τα νέα μέτρα συνεχίζεται.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ

Απέναντι σε αυτή τη λαίλαπα δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ περιθώριο για εφησυχασμό και αναμονή. Εμείς οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να υποκύψουμε ούτε στα εκβιαστικά διλλήματα που μας θέτουν ούτε στα «πολιτικά παιχνίδια» των ανασχηματισμών και των συγκυβερνήσεων. Ο σκοπός τους είναι ένας: με κάθε μέσο να χτυπήσουν τα δικαιώματα της εργατικής τάξης ώστε να μειώσουν την τιμή της εργατικής μας δύναμης. Γιατί η πραγματική αιτία των προβλημάτων μας σήμερα δεν είναι η κακή διαχείριση ή το «μνημόνιο». Η πραγματική αιτία είναι η ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής που συγκεντρώνονται στα χέρια λίγων που θέλουν να αυξάνουν τα κέρδη τους και όχι να καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες. Αυτή την αιτία χρειάζεται σήμερα να χτυπήσουμε. Δεν ταιριάζει σε κανέναν μας η ανοχή ούτε η παραπλάνηση.

Δεν πρέπει να ανεχτούμε άλλο τα δεκανίκια της κυβέρνησης που είναι ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που στήριξαν και ανέχτηκαν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Οι επικοινωνιακοί ελιγμοί, το θέατρο των «καλών» και «κακών» ΠΑΣΟΚων είναι ένα ακόμη φτιασίδωμα. Είναι επικίνδυνοι για τους εργαζόμενους και πρέπει να τους απομονώσουν. Δίνουμε άμεση απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε, οργανώνουμε την αντεπίθεση μας, καταδικάζουμε τα νέα βάρβαρα μέτρα του «μεσοπρόθεσμου προγράμματος», κλιμακώνουμε την πάλη μας με στόχο την πλουτοκρατία, την ΕΕ και τα κόμματά της. Δίνουμε τη μάχη μέσα στους χώρους δουλειάς εκεί όπου συντελείται η εκμετάλλευση, εκεί όπου εμείς παράγουμε αμύθητο πλούτο. Μόνο έτσι νιώθουν την πίεση της πάλης μας οι εργοδότες. Αυτό το κίνημα φοβούνται.

Καλούμε σε ξεσηκωμό για να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα που πτωχεύουν τον λαό!

Κλιμακώνουμε την πάλη μας συμμετέχοντας στην 48ωρη απεργία που έχει προκηρύξει το ΣΕΤΗΠ και που πρωτοστάτησε το ΠΑΜΕ, κατά τη συζήτηση των μέτρων στην Ολομέλεια της Βουλής. Δίνουμε τη μάχη ώστε η 48ωρη απεργία να στεφθεί από πρωτόγνωρη επιτυχία, να πάρει χαρακτηριστικά γενικευμένης εργατικής λαϊκής αντεπίθεσης, να πολιτικοποιηθεί, να συμβάλλει στην όξυνση της ταξικής πάλης.

 

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΕΚΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ

ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΣΘΕΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Όλοι στην 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΡΙΤΗ 28/6 – ΤΕΤΑΡΤΗ 29/6, ΟΛΟΙ στη μάχη για τη συθέμελη ανατροπή αυτής της

πολιτικής!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ 28/6 και 29/6 ώρα

10:30 π.μ στο Αγ.Βενιζέλου

ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΟΥ ΣΕΤΗΠ