Η ΟΡΓΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΓΩΝΑΣ – ΝΕΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 12/3


Παίρνουμε θάρρος, γεμίζουμε αποφασιστικότητα από τα συγκλονιστικά απεργιακά συλλαλητήρια της Τετάρτης, σε όλη τη χώρα. Από την πρωτόγνωρη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων, φοιτητών, μαθητών στις δύο τεράστιες συγκεντρώσεις που έγιναν το πρωί και το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικά, όσον αφορά τον κλάδο της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών, η συμμετοχή στην απεργία και στις συγκεντρώσεις ήταν χωρίς προηγούμενο, με  μεγάλες ομάδες εργαζομένων από πλήθος εταιρειών του κλάδου να κάνουν για πρώτη φορά το βήμα, κλείνοντας τα laptop και κατεβάζοντας τα ακουστικά.

Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε τον μεγάλο μας αγώνα για να επιβάλλουμε το «ποτέ ξανά» να γίνει πράξη.

Καλούμε όλο το λαό της Θεσσαλονίκης να μπει στη μάχη της διεκδίκησης:

ΓΙΑ  ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ, ΑΣΦΑΛΕΙΣ, ΦΘΗΝΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

Το «πότε πια»  που ακούμε κάθε φορά που μετράμε νεκρούς από τις εγκληματικές πολιτικές  τους μας θυμώνει ακόμα περισσότερο. Έχουμε μνήμη και αυτό που βλέπουμε είναι ότι επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά το ίδιο εφιαλτικό έργο. Βλέπουμε ότι η ζωή μας, οι ανάγκες  συνεχώς θυσιάζονται στο βωμό της κερδοφορίας μια χούφτας επιχειρηματικών ομίλων.

Δεν φταίει η κακιά μας η ώρα, φταίνε όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα!

Το έγκλημα στα Τέμπη ήταν προδιαγεγραμμένο και έχει αιτίες και ενόχους. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων. Κανένας τους  δεν μπορεί να το παίζει ανήξερος και να χύνει κροκοδείλια δάκρυα. Οι εργαζόμενοι στα τρένα είχαν προειδοποιήσει για την τραγική κατάσταση στους σιδηροδρόμους, τα αιτήματα τους ήταν πολύ συγκεκριμένα για να έχουμε σύγχρονο και ασφαλή σιδηρόδρομο.  Άλλα για το κράτος και τους κυβερνώντες αυτά αποτελούν κόστος.

Την Κυριακή να γίνουμε όλοι μια γροθιά! Εργαζόμενοι, φοιτητές, γονείς, να θρηνήσουμε τους νεκρούς μας, να απαιτήσουμε να τιμωρηθούν όλοι οι ένοχοι και να διεκδικήσουμε σύγχρονες και ασφαλείς συγκοινωνίες. 

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΡΤΗ, ΣΤΙΣ 11:30

ΕΓΝΑΤΙΑ ΜΕ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ (ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 32)