17 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ!



Η απεργιακή απάντηση της 28 Φλεβάρη ήταν μια από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών. Δεκάδες χιλιάδες απεργοί, χιλιάδες σε  επιχειρήσεις του κλάδου μας σε όλη την Ελλάδα, εκατοντάδες στην Θεσσαλονίκη, στο μπλοκ του ΣΕΤΗΠ, που έστειλαν αγωνιστικό μήνυμα σε εργοδοσία και κυβέρνηση, ότι η ζωή μας αξίζει πολύ περισσότερο από τα κέρδη τους, ότι έχουμε ανάγκες, ότι θέλουμε και μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα. Ένωσε την φωνή όλων μας, με τους χιλιάδες συναδέλφους μας στις μεγάλες τηλεφωνικές εταιρείες του κλάδου που έχουν απεργήσει ήδη 4 φορές από την αρχή των αγωνιστικών κινητοποιήσεων τους, που με την αγωνιστική τους στάση έχουν στριμώξει την εργοδοσία, που κάνει κάθε προσπάθεια να τους τρομοκρατήσει η οποία πέφτει στο κενό.


Συνεχίζουμε με ακόμα μεγαλύτερη ορμή!


Προετοιμάζουμε την πανελλαδική – πανεργατική απεργία στις 17 Απρίλη, την απεργία της εργατικής Πρωτομαγιάς!


Γιατί δεν ανεχόμαστε την προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών από την κυβέρνηση της ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα που κυβέρνησαν. Δεν αντέχουμε άλλο να είμαστε τα θύματα αυτής της πολιτικής που τσακίζει τις ζωές μας


Γιατί την στιγμή που λείπουν κρίσιμες υποδομές και προσωπικό σε υγεία, παιδεία, πρόνοια, προστασία από καταστροφές, η κυβέρνηση (όπως και οι προηγούμενες) επιλέγει να δίνει 7 δις σε ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς και πολεμικές αποστολές, να μας μπλέκει ακόμα πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς


Η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα:


Πως θα καλυφθούν οι ανάγκες μας;


Με την αύξηση κοροϊδία του κατώτατου μισθού, στα 50 ευρώ μεικτά; Που φυσικά γίνεται με τον γνωστό μνημονιακό νόμο Βρούτση – Αχτσιόγλου (ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ), που απαγορεύει τη συλλογική διαπραγμάτευση με τα συνδικάτα.


Με τις αυξήσεις που μπορεί να δίνουν οι εργοδότες μας, πάντα με βάση την καλή μας αξιολόγηση, που ακόμα κι εκεί που δίνονται είναι πολύ πίσω από τις ανάγκες;


Βαζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες!

  • Τώρα απαιτούνται πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς! Οι 500 μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στη χώρα είχαν πάνω από 25 δις κέρδη. Στον κλάδο πραγματοποιούνται εξαγορές δισεκατομμυρίων, το παράδειγμα της beta cae που εξαγοράστηκε στο υψος του 1,2 δις ευρώ από την cadence είναι χαρακτηριστικό.
  • Εμείς οι εργαζόμενοι είναι που με τη σκέψη, το μυαλό μας, την εργασία μας, παράγουμε τα κέρδη των εργοδοτών μας. Αλλά την ίδια στιγμή που οι εργοδότες μας ανταγωνίζονται για τα δισεκατομμύρια του ψηφιακού μετασχηματισμού (πάνω από 2,5 δις ευρώ την τελευταία τριετία και άλλα τόσα μέχρι το τέλος το 2025), εμείς αγωνιζόμαστε να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες, το ρεύμα, το ενοίκιο, την διπλάσια βενζίνη που πληρώνουμε για να πάμε στις δουλειές μας λόγω και του flyover.
  • Παρά το γεγονός ότι ακόμα και οι ίδιοι οι εργοδότες με τις «μελέτες τους» προειδοποιούν για έλλειψη εργατικού δυναμικού, κυρίως εξειδικευμένου με εκτίμηση για 120.000 – 140.000 έως το τέλος του 2030 οι συνθήκες εργασίας και οι μισθοί διαρκώς χειροτερεύουν, με την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων να δουλεύουν με ατομικές συμβάσεις εργασίας, με ατέλειωτες υπερωρίες, με το καθεστώς stand-by, με το μόνιμο άγχος να πιαστούν τα deadlines.


Βγαίνουμε μπροστά για αυξήσεις στους μισθούς, για κατάργηση των αντεργατικών νόμων που υπονομεύουν τις συλλογικές συμβάσεις! Για να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, να σταματήσει τώρα η σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα!


Σε δεκάδες χώρους δουλειάς και κλάδους αυτήν την περίοδο πραγματοποιούνται αγώνες για αυξήσεις στους μισθούς και υπογραφή συλλογικών συμβάσεων. Υπάρχουν κατακτήσεις, υπογράφονται συμβάσεις σε εργοστάσια μετά από πολλά χρόνια, οργανώνεται μεγάλο μέρος των εργαζομένων στη βάση της διεκδίκησης και όχι της μοιρολατρίας.


Η τεράστια αποφασιστικότητα των συναδέλφων στην teleperformance, η οργάνωση των απεργιακών κινητοποιήσεων, η ζωντάνια του αγώνα και η μαζικότητά, οι χιλιάδες απεργοί, έχουν στριμώξει την εργοδοσία. Οι απεργίες στα τηλεφωνικά κέντρα για αυξήσεις, ΣΣΕ και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, οι κινητοποιήσεις στην Taskus και στο ΕΚΕΤΑ για ανάκληση των απολύσεων, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, δείχνουν το δρόμο που είναι ανάγκη να δυναμώσει παντού.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ


ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 10.30 ΠΜ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Ουσιαστικές αυξήσεις των μισθών μας, τουλάχιστον 15%, υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με κατοχυρωμένα δικαιώματα. Ρήτρα αναπροσαρμογής των μισθών που να καλύπτει τις συνεχώς αυξανόμενες τιμές στα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης.
  • 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο. Καμία ανοχή στα ωράρια εξόντωσης των εργαζομένων, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και στις απλήρωτες υπερωρίες. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Μετακίνηση προς και από το χώρο εργασίας με ευθύνη της εργοδοσίας.
  • Όχι στην εντατικοποίηση. Προσλήψεις προσωπικού όπου χρειάζεται.
  • Κατάργηση ΦΠΑ και πλαφόν στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Φτηνό ρεύμα και φυσικό αέριο. Κατάργηση εμμέσων φορών και πλαφόν στις τιμές ενέργειας και καυσίμων.
  • Κανένα λαϊκό σπίτι στα χεριά fund ή τραπεζίτη.
  • Δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία για όλους. Όχι στα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία. Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.
  • Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Όχι στις ΝΑΤΟϊκές δαπάνες. Λευτεριά στην Παλαιστίνη!
  • Εδώ και τώρα μέτρα  για τις συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη. Ενίσχυση του ΟΑΣΘ με μόνιμο προσωπικό, με νέα λεωφορεία. Να τελειώσει επιτέλους το αστείο με τη λειτουργία του ΜΕΤΡΟ. Μέχρι να γίνουν όλα αυτά να σταματήσει κάθε εργασία στο Flyover και οι εργαζόμενοι να απορροφηθούν σε άλλα έργα.