48 ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 & 7 ΝΟΕΜΒΡΗ


 

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΝ ΔΕΝ ΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ 48 ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 & 7 ΝΟΕΜΒΡΗ

 Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Την επόμενη εβδομάδα κατατίθενται προς ψήφιση νέα μέτρα. Μέσα στις επόμενες μέρες δηλαδή οι πολιτικοί εκπρόσωποι των εργοδοτών και επιχειρηματιών θα ψηφίσουν να μας απολύουν όποτε θέλουν, να μη μας δίνουν αποζημιώσεις. Θα ψηφίσουν να δουλεύουμε ασταμάτητα από τα χάραμα έως τα μεσάνυχτα χωρίς σταματημό, ώστε οι εργοδότες να πλουτίζουν ακόμα περισσότερο. Ταυτόχρονα ετοιμάζουν νέο ζεστό χρήμα για αυτούς.

ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;

Ας σκεφτούμε:

  • Τόσα χρόνια που δίναμε πίστωση χρόνου με την ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει από μόνο του, τι κατορθώσαμε;

Οι εργοδότες εξαπολύουν ακόμα μεγαλύτερη επίθεση, ισοπεδώνουν τις ζωές μας

  • Τόσο καιρό που αφήναμε τον φόβο να μας κυριεύσει, τι κατορθώσαμε;

Μόνο πίσω μας πήγε. Κάθε φορά να μεγαλώνει ακόμα περισσότερο η επίθεση. Να διαλύονται οι συλλογικές συμβάσεις, η μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπή μεροκάματα.

  • 1.500.000 άνεργοι απολύθηκαν γιατί απείργησαν ή ήταν μέλη στα σωματεία τους;

ΟΧΙ, αντίθετα το σύστημα, ο καπιταλισμός, αδιαφορεί αν θα έχουμε δουλειά αύριο. Η ανεργία είναι κομμάτι του, σάρκα από τη σάρκα του. Από τη μία εκμεταλλεύονται τους ανέργους για να ρίχνουν ακόμα περισσότερο τα μεροκάματα και να πιέζουν να κάνουμε υποχωρήσεις. Από την άλλη προσλαμβάνουν και απολύουν όχι σύμφωνα με τις δικές μας ανάγκες αλλά κατά το δοκούν, ανάλογα δηλαδή με το αν θέλουν να αυξήσουν τα κεφάλαιά τους και τα κέρδη τους, αν χρειάζονται περισσότερα εργατικά χέρια.

Οι συνάδελφοί μας στη Wind, Vodafone, OTE-COSMOTE, Intracom, Unique Benefit, Newsphone, Teleperformance  και πολλές εταιρίες του κλάδου που κατά καιρούς απολύθηκαν, μπήκαν στη στρατιά των ανέργων είτε γιατί ήθελαν να μειώσουν τα λειτουργικά κόστη τους οι εταιρίες, είτε γιατί εξαιτίας της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας που ευαγγελίζονται, κάποιες επιχειρήσεις πτώχευσαν. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια εφαρμόστηκαν στον έναν ή στον άλλον βαθμό οι μειώσεις μισθών, οι ελαστικές μορφές εργασίας, η εκ περιτροπής εργασία και άλλα μέτρα που πάρθηκαν κατά καιρούς από τις κυβερνήσεις, τους εργοδότες, την ΕΕ και την Τρόικα. Στόχος είναι να διατηρηθούν και να αυξηθούν τα κέρδη, αδιαφορώντας για τους εργαζόμενους, αν αύριο θα έχουμε ψωμί.

Απέναντι σε αυτή την επίθεση η μόνη δύναμη που μπορεί να βάλει φραγμό, είμαστε εμείς οι εργαζόμενοι. Όση πίστωση χρόνου και να δίνουμε, η κατάσταση δεν θα αλλάξει προς όφελός μας αν εμείς, οι παραγωγοί του πλούτου, δεν διαλέξουμε τον άλλο δρόμο, τον δρόμο της αντίστασης. Και αυτό θα γίνει μέσα από την συμμετοχή μας και την οργάνωσή μας στo σωματεία μας, το ΣΕΤΗΠ με ταξικό προσανατολισμό. Ο ένας συνάδελφος να σταθεί δίπλα στον άλλον μέσα από την συλλογική οργάνωση και δράση. ‘Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε.

Όλοι και όλες στη 48ωρη Γενική Απεργία στις 6 & 7 Νοέμβρη

 

Όλοι και όλες στις απεργιακές συγκεντρώσεις με τα ταξικά συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ

 

ΤΡΙΤΗ 06 ΝΟΕΜΒΡΗ

10.30 ΠΜ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΡΝΙΖΕΛΟΥ

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 07 ΝΟΕΜΒΡΗ

10.30 ΠΜ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

7.00 ΜΜ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ