Η τρομοκρατία δε θα περάσει. Αλληλεγγύη στους απεργούς της «Μαλαματίνα»


Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής Ν. Θεσ/νίκης καταδικάζει τη βία, τα χημικά και τις συλλήψεις που έγιναν για ακόμη μία φορά το πρωί της Τρίτης 18 Οκτώβρη, από τις δυνάμεις καταστολής, με εντολή της εργοδοσίας, απέναντι στους απεργούς της «Μαλαματίνα». Για αυτήν την κατάσταση έχει τεράστια ευθύνη η κυβέρνηση, που λειτουργεί ως προσωπικός «μπράβος» της εργοδοσίας, στέλνοντας  ΜΑΤ και αστυνομία να χτυπήσει τους εργαζόμενους που αγωνίζονται. Η απαράδεκτη επίθεση έγινε ενάντια στους απεργούς, αλλά και σε εργαζόμενους από άλλους κλάδους, οι οποίοι από νωρίς είχαν συγκεντρωθεί στο εργοστάσιο για να εμποδίσουν την είσοδο του απεργοσπαστικού μηχανισμού.

Η Αστυνομία συνέλαβε ξανά τον Γιάννη Φραγγίδη, πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων της “Μαλαματίνα” και πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά (ΠΟΕΕΠ) και τον Άρη Μερκενίδη, πρόεδρο του Σωματείου Πωλητών – Οδηγών και Βοηθών Β. Ελλάδας και επίσης εργαζόμενο στο εργοστάσιο.

Να αφεθούν τώρα ελεύθεροι οι συνάδελφοι.

Πάρτε πίσω τις απολύσεις.

Οι εργαζόμενοι στη Μαλαματίνα έχουν αποδείξει αυτούς τους μήνες ότι δεν τρομοκρατούνται, δεν κάνουν πίσω. Ο αγώνας τους είναι δίκαιος και απαιτεί διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Διεκδικούν την ανάκληση των εκδικητικών και άδικων απολύσεων. Για δουλειά με δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς, για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και συμπαράσταση μας. Ο αγώνας των εργαζομένων στη Μαλαματίνα είναι δίκαιος και όλη η προσπάθεια κυβερνήσης εργοδοσίας θα πέσει στο κενό.

Απαιτούμε:

  • Να αποσυρθούν οι αστυνομικές δυνάμεις από τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου όπου έχουν «κατασκηνώσει».
  • Να παρθούν πίσω οι απολύσεις στις οποίες έχει προχωρήσει η εργοδοσία.
  • Να ικανοποιηθεί το αίτημα των εργαζομένων για την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης.