Απεργία 8 Ιούλη 2010


ΌΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ- ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΙΟΥΛΗ

ΌΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Εργαζόμενες Εργαζόμενοι-Νέοι και Νέες

Ο πόλεμος του κεφαλαίου ενάντια στην εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, με δύναμη κρούσης την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζεται αμείωτος και ανελέητος και θα συνεχίζεται όσο δεν αποφασίζουμε να περάσουμε στην αντεπίθεση. Δεν υπάρχουν πολλές επιλογές.

Ή θα πτωχεύσει ο λαός, ή η πλουτοκρατία. Φτάνει πια! Να πληρώσει η πλουτοκρατία.

Με μπούσουλα το μνημόνιο που ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑΟΣ και την ουσία του την αποδέχεται και την προωθεί και η ΝΔ, η κυβέρνηση την Πέμπτη 8 Ιούλη ψηφίζει το αντιασφαλιστικό έκτρωμα που ρίχνει στον καιάδα κάθε ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό δικαίωμα και κατάχτηση, ιδιαίτερα για τους νέους και τις γυναίκες.

Πρέπει να δώσουμε απάντηση. Όλοι στην απεργία. Συνεχίζουμε μέχρι την ανατροπή και του μνημονίου και των συμφερόντων που υπηρετεί.

Την ίδια στιγμή που οι μισθοί, τα μεροκάματα συρρικνώνονται δραματικά, η ΓΣΕΕ, συνεχίζοντας την τακτική που χρόνια τώρα ακολουθεί, των διαλόγων με το ΣΕΒ για το πόσο θα χάσει η εργατική τάξη, διαπραγματεύεται αυξήσεις ψίχουλα με αντάλλαγμα την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού. Για άλλη μια φορά διευκολύνει κυβέρνηση και εργοδοσία.

Τέρμα πια στην ανοχή σε αυτές τις ηγεσίες. Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.

Η επίθεση κλιμακώνεται με το νομοσχέδιο που καρατομεί κάθε εργασιακό, εργατικό δικαίωμα καθιστώντας τους εργαζόμενους έρμαια των εργοδοτών, διευκολύνοντας ακόμα περισσότερο τη θηριωδία που εξελίσσεται καθημερινά με 100άδες απολύσεις, με χιλιάδες απλήρωτους εργαζόμενους, με χιλιάδες απλήρωτες ώρες εργασίας, με κάθε είδους εκβιασμούς, προπηλακισμούς και εργοδοτικής αυθαιρεσίας σε βάρος των εργαζομένων.

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι – νέοι και νέες

Έχουμε δύναμη, μπορούμε να τους εμποδίσουμε, να τους σταματήσουμε, φτάνει να αποφασίσουμε να οργανωθούμε, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στο συλλογικό ταξικό αγώνα.

Το ΠΑΜΕ είναι εδώ, δύναμη ανυποχώρητη. Παρά την επίθεση που δέχεται από τους καπιταλιστές και τα επιτελεία τους (π.χ. τους μεγαλοδημοσιογράφους), την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της, παρά την αξιοποίηση κάθε κρατικού και παρακρατικού μηχανισμού, δεν πτοείται, συνεχίζει αταλάντευτα τον αγώνα ενάντια στα μεγάλα συμφέροντα και στα ψέματα της κυβέρνησης.  Το ΠΑΜΕ οργανώνει την εργατική τάξη, καθοδηγεί και πρωτοστατεί στους αγώνες της, για να περάσει στην αντεπίθεση μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους, επαγγελματίες, εμπόρους και βιοτέχνες και τη φτωχή αγροτιά. Για τη ζωή του λαού, για το μέλλον των παιδιών μας.

Δυνάμωσε το ΠΑΜΕ, φτιάξε επιτροπές αγώνα στη δουλειά σου – στη γειτονιά σου.

οργανώσου στο ταξικό σου συνδικάτο

Μπορούμε να νικήσουμε και θα νικήσουμε. Όχι άλλες θυσίες για την πλουτοκρατία.

Το ΣΕΤΗΠ-Θ συντασσόμενο με το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην απεργία, και να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο μήνυμα αποφασιστικής καταδίκης σε κυβέρνηση – εργοδότες – σε τρόικα και κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΙΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΑΙ ΣΤH ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣH ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 10:30 Π.Μ.