Ανακοίνωση ΣΕΤΗΠ-Θ Για Την Απεργία Στις 20 Φλεβαρη


ΌΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 10:30 π.μ.

Συνάδελφε – Συναδέλφισα

Κυβέρνηση – ΕΕ – Τρόικα και εργοδότες ξηλώνουν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Μας θέλουν να διαπραγματευόμαστε ατομικά. Μας θέλουν φοβισμένους. Να λυγίζουμε κάτω από την πίεση και την τρομοκρατία τους, να δεχόμαστε μεροκάματα – ψίχουλα.

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ!

Οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας είναι από τα μεγαλύτερα κεκτημένα μας. Μας προφυλάσσει από την ασυδοσία των εργοδοτών, του κεφαλαίου συνολικότερα καθώς δεσμεύει κάθε εργοδότη κάτω βέβαια από την πίεση των αγώνων μας. Τώρα η κυβερνήσεις με τους νόμους τους καθορίζουν τον κατώτατο μισθό μας. Δίνουν «γη και ύδωρ» στους εργοδότες. Τους αφήνουν και δια νόμου να μας ξεζουμίζουν ώστε να αυξάνουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη τους και μέσα σε συνθήκες κρίσης. Δεν τους αρκεί μόνο αυτό.

Ετοιμάζουν νέα μέτρα, νέα φοροληστεία στα ήδη πετσοκομμένα μεροκάματά μας, την οποία θέλουν να επιβάλλουν με τα όργια καταστολής στα όποια έχουν επιδοθεί το τελευταίο διάστημα. Μας λεν ότι έτσι θα σωθεί η πατρίδα. Μας κρύβουν όμως ότι όλα αυτά είναι ζεστό χρήμα που δίνουν στους εργοδότες, στο κεφάλαιο συνολικότερα και όχι σε μας τους εργαζόμενους. Προσπαθούν να φορτώσουν στις δικές μας πλάτες την κρίση.

Ή θα πτωχεύσει ο λαός, ή η πλουτοκρατία. Φτάνει πια! Να πληρώσει η πλουτοκρατία.


Οι εργαζόμενοι δε δημιουργήσαμε την κρίση. Αντίθετα εμείς παράγουμε τον πλούτο και δε μπορούμε να τον απολαύσουμε αφού πάνω από όλα είναι τα κέρδη τους και όχι οι δικές μας σύγχρονες ανάγκες. Στον κλάδο μας έχουμε εμπειρία: Στον ΟΤΕ οι συμβιβασμένες ηγεσίες με τη στάση τους και την υπογραφή μειώσεων στις συμβάσεις επέτρεψαν τους εργοδότες να προχωρήσουν σε μειώσεις. Στην Intracom η απουσία επιχειρησιακής σύμβασης έδωσε το δικαίωμα στην εργοδοσία να διαπραγματεύεται ατομικά τη σύμβαση, να τρομοκρατεί τους εργαζομένους ότι αν δεν υπογράψουν θα βρεθούν στο δρόμο της ανεργία. Ήδη αρκετοί συνάδελφοι μέσω της υπογραφής ατομικών συμβάσεων, έχουν υποστεί περικοπές που αγγίζουν το 20% των αποδοχών τους. Στην E Value, στον ΟΤΕ και σε άλλες επιχειρήσεις του κλάδου επινοικιάζονται εργαζόμενοι ώστε να είναι έξω απο κάθε σύμβαση και να παίρνουν μεροκάματα χαρτζιλίκια. Να γιατί χρειαζόμαστε μια ΣΣΕ που να μας διασφαλίζει. Η WIND απολύει «εθελούσια», εναλλάσσει βάρδιες, καταργεί τμήματα και αντικείμενα εργασίας δίνοντάς τα σε εργολάβους , σε εταιρίες-σύγχρονα σκλαβοπάζαρα. Στη Vodafone η διοίκηση έδωσε στους εργαζόμενους «την επιλογή» να διαλέξουν ανάμεσα σε τρία προγράμματα μακροχρόνιας απουσίας και εναλλακτικών μορφών απασχόλησης. Η HOL το τελευταίο διάστημα εφαρμόζοντας την αντεργατική νομοθεσία απολύει παλιότερους εργαζόμενους και προσλαμβάνει νέους με μισθούς πείνας στο όνομα της “ανταγωνιστικότητας, ενώ την ίδια στιγμή προχωρά σε απολύσεις συναδέλφων με στόχο να φιμώσουν κάθε πρωτοπόρα φωνή , να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους πως το δρόμο αυτό θα ακολουθήσει όποιος τολμήσει να σηκώσει κεφάλι.

Σκλάβοι και ραγιάδες δε θα γίνουμε.

Συνάδελφε – Συναδέλφισα

Ο πραγματικός λόγος είναι ένας. Η μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης που θα μεγιστοποιήσει τα κέρδη τους. Οι δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών πως κατώτατος μισθός στην Ελλάδα είναι πολύ ψηλός και πρέπει να μειωθεί κι άλλο! δεν είναι ούτε προσωπικές απόψεις ούτε και επικοινωνιακή γκάφα όπως προσπαθούν να το περάσουν. Δείχνουν πόσο χαμηλά θέλει η κυβέρνηση και η αστική τάξη να βρίσκεται η τιμή της εργατικής δύναμης. Θέλουν έναν εργαζόμενο εξαθλιωμένο με μισθό 200 & 300 ευρώ ίσα να μπορεί να τρώει ένα πιάτο φαί για να μπορεί να πηγαίνει στη δουλειά ήλιο με ήλιο.

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ!

Πολύ καιρό τους αφήσαμε να μας ξεζουμίζουν. Τώρα ήρθε η ώρα να κάνουμε την αγανάκτησή μας, οργανωμένη δύναμη ανυπακοής. Είμαστε μπροστά σε μια νέα πανελλαδική απεργία στις 20 Φλεβάρη. Στο επίκεντρό της είναι η υπεράσπιση του δικαιώματος στην απεργία -κόντρα στην επίταξη κι όλους τους αυταρχικούς νόμους – το δικαίωμα στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας – που καταργεί η κυβέρνηση με τον καθορισμό κατώτερων μισθών πείνας , η απόκρουση της νέας φοροκαταιγίδας που σαρώνει το εργατικό εισόδημα. Η απεργία αυτή δεν θα είναι εύκολη , θα αναμετρηθούμε σαν κλάδος και σαν τάξη με σοβαρές δυσκολίες και μεγάλα εμπόδια για να φτάσουμε στην επιτυχία της και τη δημιουργία προϋποθέσεων κλιμάκωσης του αγώνα για τα ζωτικά συμφέροντα των εργαζομένων

Συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Απεργία τον Φλεβάρη που προκηρύχτηκε από την ΓΣΕΕ ύστερα από πρόταση των ταξικών δυνάμεων, του ΠΑΜΕ. Στην επίθεση και στον αυταρχισμό του κεφαλαίου και της κυβέρνησής τους δεν καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια. Γραφόμαστε στο σωματείο. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους συναδέλφους του κλάδου που ζουν τα ίδια βάσανα με μας. δεν είμαστε μόνοι. Δε θα κουρνιάσουμε στα σπίτια μας, να περιμένουμε το επόμενο χτύπημα. Τώρα αντεπίθεση.

Ο ταξικός αυτός πόλεμος που εξελίσσεται και θα εξελίσσεται ακόμα πιο σκληρός τα επόμενα χρόνια, θα κερδηθεί.

Μπορούμε και θα νικήσουμε. Όχι άλλες θυσίες για την πλουτοκρατία.

ΦΤΙΑΞΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ

ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ Σ.Ε.ΤΗ.Π – ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΟ ΠΑΜΕ

ΑΠΕΡΓΙΑ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
10:30 το πρωί

Η Ανακοίνωση Σε PDF