Καταγγελία ΣΕΤΗΠ-Θ Για Την Τρομοκράτηση Συνδικαλιστών


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Το ΔΣ του ΣΕΤΗΠ-Θ καταγγέλλει την προσπάθεια τρομοκράτησης των συναδέλφων – εκλεγμένων μελών στα ΔΣ των επιχειρησιακών σωματείων της Wind και της Vodafone κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας τους στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) εν όψει της ενοποίησης των δικτύων των δυο εταιριών. Στην είσοδο του κτηρίου τους υποδέχτηκε η αστυνομία όπου με βίαιο τρόπο τους απώθησε απαγορεύοντάς τους αρχικά ακόμα και την είσοδο στην ΕΕΤΤ.

   Η ενέργεια αυτή επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι τα σώματα ασφαλείας είναι στη διάθεση των μονοπωλίων και των μηχανισμών τους και με την τρομοκρατία και τη βία προσπαθούν να σωπάσουν και να περιορίσουν τη συνδικαλιστική δράση. Επιβεβαιώνεται και ο ρόλος της ΕΕΤΤ αφού σφυρίζει αδιάφορα μπροστά στο αίτημα των δύο σωματείων για συνάντηση, η οποία τελικά πραγματοποιήθηκε ύστερα από την πίεση και την επιμονή των συναδέλφων. Η στάση αυτή είναι συνέχεια της πολιτικής του δόγματος «νόμος και τάξη» που προσπαθεί να επιβάλλει η συγκυβέρνηση.

   Οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από ένα τέτοιο κράτος και τους μηχανισμούς του.

   Η μόνη απάντηση είναι η οργανωμένη πάλη μέσα από τα σωματεία, σε σύγκρουση και ρήξη με τα μονοπώλια και τους πολιτικούς εκπροσώπους και φορείς τους. Ο αγώνας για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για μισθούς και δικαιώματα που να καλύπτουν τις δικές μας ανάγκες είναι ο μόνος δρόμος σήμερα.