ΤΕΤΑΡΤΗ 8/3: ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ: ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!


Όλοι στην απεργία και στα συλλαλητήρια την Τετάρτη 8/3! Για να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα των Τεμπών. Για σύγχρονες – ασφαλείς – φτηνές μαζικές μεταφορές για τον λαό, κόντρα στην εγκληματική πολιτική του κέρδους. Για να μην επιτρέψουμε να μπαίνουν οι ζωές μας στο βαρόμετρο των κερδών, να γίνονται εκπτώσεις στην ασφάλεια στον βωμό των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Μετά την πίεση των ταξικών σωματείων, η πλειοψηφία του ΕΚΘ αποφάσισε την 24ωρη απεργία την Τετάρτη 8/3 για το έγκλημα στα Τέμπη.

Στις 12:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου η απεργιακή συγκέντρωση και συγκέντρωση φοιτητικών συλλόγων.

Στις 19:00 το συλλαλητήριο που οργανώνουν εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και σύλλογοι γυναικών στο Άγαλμα Βενιζέλου με κατεύθυνση προς τον ΟΣΕ.

Οι λέξεις δεν αρκούν για να περιγράψουν την θλίψη αλλά και την οργή που νιώθουμε για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη. Ανάμεσα στους νεκρούς θρηνούμε και συναδέλφους μας, εργαζόμενους που δεν θα έρθουν ξανά στη δουλειά τους, τραυματίες.Ευχόμαστε ολόψυχα στις οικογένειες όλων των θυμάτων, στους φίλους τους, στους συναδέλφους τους τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια, μαζί με την υπόσχεση ότι δεν θα αφήσουμε να ξεχαστεί το έγκλημα, οι ένοχοι δεν θα μείνουν ατιμώρητοι!

Ξέρουμε από πρώτο χέρι τις τεράστιες δυνατότητες που προσφέρει η επιστήμη και η τεχνολογία, για αυτό μας εξοργίζει ακόμα παραπάνω το ότι ένα ολόκληρο δίκτυο σιδηροδρομικών γραμμών και άλλων υποδομών συντονίζεται με ασύρματους, ότι δεν μπορεί να εντοπιστεί πού βρίσκονται δύο τρένα, ενώ τα αποτελέσματα της εργασίας μας αξιοποιούνται για να γίνονται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, για να παρακολουθούνται εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων. 

Κανείς δεν μπορεί να χύνει κροκοδείλια δάκρυα πάνω στα πτώματα των νεκρών και να υποστηρίζει ότι δεν ήξερε! Όλο το προηγούμενο διάστημα οι εργαζόμενοι φώναζαν και προειδοποιούσαν. 

«Δεν θα περιμένουμε το δυστύχημα που έρχεται, για να τους δούμε να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα κάνοντας διαπιστώσεις» ανέφεραν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, μόλις λίγες μέρες πριν.

Το έγκλημα έχει τη σφραγίδα όλων όσοι κυβέρνησαν στη χώρα μας μέχρι σήμερα και ιδιωτικοποίησαν τις σιδηροδρομικές μεταφορές, όλων όσοι μπροστά στα κέρδη τους θυσιάζουν ανθρώπινες ζωές. Κυβερνήσεις, Ηellenic Τrain, ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι οι βασικοί εγκληματικοί κλειδούχοι!

Τώρα είναι η ώρα του αγώνα και της διεκδίκησης! Το σύνθημα “στο έγκλημα αυτό καμία ανοχή, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή” που ακούγεται αυτές τις μέρες από χιλιάδες είναι σύνθημα όλου του λαού. Αποτυπώνει το χρέος που έχουμε ώστε να μη συγκαλυφθεί τίποτα!

Συμμετέχουμε και καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλο το λαό της Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη, 8 Μάρτη, στις 19:00, στο Άγ. Βενιζέλου, να δώσουμε ουσιαστικό νόημα, να παλέψουμε για να γίνει πράξη η απαίτηση όλων μας:

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!