Ανακοίνωση Για Την Απεργία Σε Wind & Vodafone


Το ΣΕΤΗΠ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους συναδέλφους – εργαζόμενους της WIND  και της VODAFONE ενόψει της 24ωρης απεργίας που αποφάσισαν για την Τετάρτη 09/10 και 11/10 αντίστοιχα στην γενική τους συνέλευση.

Καλούμε τους συναδέλφους να οργανώσουν την πάλη τους, να μην δείξουν καμία εμπιστοσύνη στις υποτιθέμενες “διασφαλίσεις” των επιχειρήσεων. Έχουμε πλούσια πείρα οι εργαζόμενοι από τις «υποσχέσεις» των εργοδοτών μας, η επίθεση στα δικαιώματά μας όμως δεν σταμάτησε.

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα μου τα πες με το πρώτο σου το γάλα

Απολύσεις, εθελούσιες αποχωρήσεις και τώρα σύμπραξη για την ενοποίηση δικτύου με τη Vodafone Δεκάρα δεν έδωσαν για τους εργαζόμενους. Στο πλευρό τους έχουν τους νόμους που ψηφίζουν οι κυβερνήσεις με την ΕΕ και την Τρόικα.

Η επίθεση με οποιαδήποτε μορφή και αν εκτυλίσσεται έχει στόχο εμάς τους εργαζόμενους: ελαστικές μορφές εργασίας, με δίμηνες, μηνιαίες ή και 15νθήμερες συμβάσεις, 4ωρα και 6ωρα να επικρατούν σε εταιρίες όπως η E Value, Mediatel, Teleperformance. Απολύσεις, μειώσεις μισθών στον ΟΤΕ, στην Intracom, σε κάθε μικρή ή μεγάλη εταιρία του κλάδου. Όλα με κύριο στόχο την ανταγωνιστικότητα απέναντι στα άλλα μονοπώλια, την διασφάλιση και την αύξηση των κερδών τους.

ΜΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙΣ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΣΤΟΧΕΥΣΕ ΤΑΞΙΚΑ!

Οργανώσου στο επιχειρησιακό και στο κλαδικό σου σωματείο το ΣΕΤΗΠ

 Να απαιτήσουμε να δεσμευτούν και οι τρεις επιχειρήσεις ώστε:

  • Να διασφαλιστεί η συλλογική σύμβαση εργασίας που έχει υπογράψει το κάθε επιχειρησιακό σωματείο
  • Καμία αλλαγή στα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων που θα μεταφερθούν στη νέα εταιρία. Διασφάλιση μισθών και κεκτημένων.

 Ο οργανωμένος και συλλογικός αγώνας τόσο μέσα σε κάθε επιχείρηση αλλά και σε ολόκληρο τον κλάδο είναι αυτός που μπορεί να βάλει φραγμούς στα σχέδια των εργοδοτών και στην επίθεση απέναντι στα δικαιώματά μας

 ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ

ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ – ΑΠΟΛΥΣΗ – ΝΕΑ ΣΥΜΒΑΣΗ

 ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΤΑΞΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ, ΟΡΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ