Σ.Ε.ΤΗ.Π. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
 • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
 • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Σ.Ε.ΤΗ.Π. ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Απόφαση συνέλευσης εργαζόμενων στην VODAFONE στο κτήριο Φοίνικα Θεσσαλονίκη

E-mail Εκτύπωση PDF

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι στη Vodafone,

Τα τελευταία χρόνια, εμείς οι εργαζόμενοι, παρακολουθούμε τους όρους διαβίωσης και εργασίας  να χειροτερεύουν ολοένα και περισσότερο. Η μία αντιλαϊκή κυβέρνηση διαδέχεται την άλλη και μαζί με τα μονοπώλια και την ΕΕ φέρνουν μέτρα επώδυνα για μας και τις οικογένειές μας.

Για ακόμη μια φορά μπροστά μας  έχουμε ένα πακέτο με αντιλαϊκά μέτρα:

 • Μαχαίρι στα κοινωνικά επιδόματα: Μείωση των επιδομάτων ανεργίας, τέκνων, φτώχειας και φυσικών καταστροφών, στήριξης οικογενειών, θέρμανσης και θα καταργηθεί η έκπτωση φόρου για ιατρικές δαπάνες.
 • Καρατόμηση του αφορολόγητου
 • Κατάργηση της Κυριακής αργίας.. Το μέτρο αυτό δεν αφορά μόνο τους εμποροϋπαλλήλους. Ανοίγει το δρόμο για επέκταση του μέτρου και σε άλλους κλάδους, ανοίγει το δρόμο στο να θεωρείται η Κυριακή κανονική εργάσιμη μέρα και να πληρώνεται συνεπώς ως τέτοια, πράγμα που θα πλήξει ιδιαίτερα εμάς τους εργαζόμενους στα τηλεφωνικά κέντρα.
 • Περικοπή των συντάξεων. Περικοπή της προσωπικής διαφοράς ως και 18% της σύνταξης! Έτσι επί της ουσίας πλήττονται όλες οι οικογένειες που έχουν κάποιο συνταξιούχο.
 • Απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. Διευκολύνεται η μαζική απόλυση εργαζομένων με την κατάργηση της υποχρεωτικής Υπουργικής Απόφασης για την έγκρισή τους.
 • Ιδιωτικοποιήσεις. Ήδη στην πόλη μας έχουν προχωρήσει σε λιμάνι, αεροδρόμιο, ΕΥΑΘ και ΕΛΒΟ, ενώ συνεχίζουν και με τη ΔΕΗ. Όπως επιβεβαιώνει και η πείρα για να είναι κερδοφόρες για τους επενδυτές θα τσακίσουν τα εργασιακά δικαιώματα, θα κάνουν πιο ακριβές και λιγότερο ποιοτικές τις υπηρεσίες που έχει ανάγκη ο λαός.

Με αφορμή την εξέλιξη με τη μείωση των διαλειμμάτων σε μία μεγάλη μερίδα των εργαζομένων στα τηλεφωνικά κέντρα προχωρήσαμε εχτές σε μία πετυχημένη 4ωρη στάση εργασίας και επιτόπου  συνέλευση  ώστε να αποφασίσουμε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι , μαζικά και οργανωμένα, για το ποια πρέπει να είναι η στάση μας απέναντι σε αυτή τη νέα επίθεση που ήρθε σε συνέχεια όλης της προηγούμενης.

Τα συμπεράσματα που βγάλαμε:

ü  Η μείωση του διαλείμματος ήταν  η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι αφού  η καθημερινότητα μας  στην δουλειά είναι μόνιμα στην πρέσα. Η εντατικοποίηση έχει βαρέσει κόκκινο με τις συνέπειές της να επηρεάζουν το σύνολο της ζωής μας.

ü  Ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσουμε στην πράξη τον φόβο μας είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι όταν είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας η εργοδοσία φοβάται περισσότερο από εμάς.

ü  Οι αγώνες μας έχουν αποτέλεσμα, γιατί διαφορετικά δεν θα έτρεχαν να μας πουν ότι δεν επιθυμούν να χαραμίζουμε το διάλλειμά μας για εκκρεμότητες. Αλλά ας μας απαντήσουν τότε, γιατί όταν βγαίνουμε not ready για να κάνουμε αιτήματα μετά από κάποια κλήση μας ρωτάνε αν είμαστε διάλειμμα? Γιατί ενώ υπάρχει ένα ποσοστό τυπικό για το divert μόνιμα μας φωνάζουν να το βγάλουμε?

ü  Όσες υποχωρήσεις και να κάνουμε, όσες θυσίες και να υποστούμε για να διαφυλάξουμε την δουλειά μας, ποτέ δεν θα είναι οι τελευταίες και ποτέ δεν θα είναι αρκετές. Γιατί η Vodafone και η κάθε Vodafone μπροστά στην μεγιστοποίηση των κερδών της δεν υπολογίζει κανέναν άνθρωπο, κανένα εργασιακό δικαίωμα!

Πήραμε το παράδειγμα από τις συγκεντρώσεις  που κάνανε οι συνάδελφοί μας στα κτήρια της Αθήνας, το θάρρος από την απόφαση που πήρε το κλαδικό μας σωματείο, το ΣΕΤΗΠ, για την στήριξη της στάσης, συζητήσαμε, διαμορφώσαμε αιτήματα  και καταλήξαμε στην παρακάτω Απόφαση.

 

Ø  Υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης εργασίας που θα ανακτά και θα καλύπτει τις απώλειες που έχουμε, με πλήρες και σταθερό ωράριο για όλους τους εργαζόμενους, χωρίς κανένα διαχωρισμό μεταξύ των εργαζομένων, κατάργηση της επινοικίασης της εργασίας. Σήμερα υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μισθό που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας.  Το κυνήγι των  bonus παραγωγής και των διαγωνισμών που βγάζει η εταιρία δεν αρκούν ούτε καν για να τις μπαλώσουμε και βέβαια καθότι αυτά αλλάζουν κάθε λίγο και λιγάκι δεν μπορούμε να υπολογίζουμε σε αυτά.

Ø  Καμία μείωση του διαλείμματος – 60 λεπτά για όλους στο 8ωρο. Είναι η φύση της δουλειάς μας τέτοια που πρέπει να προβλέπεται  επιπλέον χρόνος όχι απλά για ψυχική ξεκούραση αλλά και για σωματικές ασκήσεις. Τα επίσημα στατιστικά κρατικών φορέων ομολογούν ότι οι εργαζόμενοι στον κλάδο μας υποφέρουν από μυοσκελετικά προβλήματα.

Ø  Να παρθούν πίσω όλες οι απολύσεις. Η υποστελέχωση  και η ανάθεση τμημάτων σε εργολαβίες είναι που επηρεάζει αρνητικά την «άριστη εξυπηρέτηση» των συνδρομητών και όχι το 10 λεπτά από το διάλειμμά μας. Η λύση για λιγότερες αναμονές είναι συστήματα που δεν θα υπολειτουργούν και περισσότεροι εργαζόμενοι να εξυπηρετούν.

Ø  Καμία αλλαγή και παρέμβαση στις εργασιακές - συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Ø  Συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας που να ανταποκρίνονται στην φύση της εργασίας μας. Να δοθούν άμεσα καινούρια ακουστικά σε όλους τους συναδέλφους. Είναι απαράδεκτο είτε να τα αγοράζουμε είτε να έχουμε κοινά ακουστικά και όταν αρρωσταίνει ένας συνάδελφος να αρρωσταίνουμε όλοι.

Ø  Καμία βλαπτική μεταβολή της σύμβασης μας και κατάργηση ελαστικών σχέσεων εργασίας.

Ø  Συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 17 Μάη

 • ØΚλιμακώνουμε την πάλη μας με νέες συγκεντρώσεις στους χώρους δουλειάς και στάσεις εργασίας όποτε και αν χρειαστεί.

Συνέλευση Εργαζόμενων στηνVODAFONE στο κτήριο του Φοίνικα στη Θεσσαλονίκη

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ Η ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΜΑΣ

E-mail Εκτύπωση PDF

Συνάδελφοι ανα δημοσιεύουμε την ανακοινωση του ΣΕΤΗΠ Αθηνας

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον συνάδελφο και στηρίζουμε τις κοινητοποιήσεις των εργαζομένων στην European Dynamics.  Ακολουθεί η ανακοινωση:

 

"ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ Η ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΜΑΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

Την Παρασκευή 16/6 η εργοδοσία της European Dynamics χωρίς καμιά πρότερη σύσταση ή ειδοποίηση κάλεσε τον συνάδελφο μέλος του ΣΕΤΗΠ να υπογράψει την απόλυση του για λόγους «απόδοσης» χωρίς καμία περαιτέρω εξήγηση και εντός 10 λεπτών να έχει αποχωρήσει από την εταιρεία! Αξία έχει να αναφερθεί ότι όλη η ομάδα του και οι συνάδελφοι που συνεργάζεται μέχρι και οι υπεύθυνοι του έμειναν άναυδοι καθώς δεν είχε ειδοποιηθεί κανείς! Τόση ήταν η αγωνία τους και ο φόβος τους μη μαθευτεί η απόλυση που έκοψαν το Internet ακαριαία ώστε να μη μπορεί να ειδοποιήσει τους συναδέλφους!

Ο συνάδελφος προφανώς δεν υπέγραψε το χαρτί της απόλυσης που ήταν ξεκάθαρα παράνομη και εκδικητική για τη συνδικαλιστική του δράση και αμέσως επικοινώνησε με το κλαδικό μας σωματείο ενώ ταυτόχρονα  ενημέρωσε τους υπόλοιπους εργαζομένους στο χώρο για την συνδικαλιστική και τρομοκρατική απόλυση αλλά και τα ψέματα της εργοδοσίας. Σύντομα έφτασε στο χώρο μέλος του ΔΣ του ΣΕΤΗΠ  και  η εργοδοσία με τα τσιράκια της άρχισαν ένα θέατρο «του παραλόγου». Δε δίστασαν να προβούν σε προπηλακισμούς, θεατρινισμούς με δήθεν καρδιακά επεισόδια. Σύντομα όμως άρχισαν να αποκαλύπτουν το πραγματικό λόγο της απόλυσης με φράσεις όπως «οι συνδικαλιστές έχετε καταστρέψει τη χώρα», «εδώ μέσα δεν υπήρχε ποτέ συνδικαλισμός – καταλύετε την  εργασιακή ειρήνη», «εγώ εδώ κάνω ότι θέλω» και πολλά άλλα ενώ έφτασαν να αρνηθούν τις 9+ ωρες εργασίας και να ισχυριστούν ότι όλοι δουλεύουν 8ωρο(!!!). Το show επιπέδου Κούγια δεν έπεισε κανέναν, δυστυχώς για την εργοδοσία πολλοί συνάδελφοι γέμισαν τις σκάλες του 1οορόφου υπερασπίζοντας τον συνάδελφο και γινόμενοι μάρτυρες όλων των θεατρινισμών της εταιρείας που αφού δεν έπεισε κανέναν κάλεσε την αστυνομία για να τρομοκρατήσει.

Καθώς όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι στο χώρο  αλλά και συνάδελφοι από ολο τον κλάδο στην Αθήνα έφταναν έξω από την εταιρεία δυναμώνοντας τη διαμαρτυρία και δείχνοντας την αλληλεγγύη τους, το αισχρό ψέμα της εργοδοσίας μεταμορφώθηκε από μια γενικόλογη δικαιολογία για απόδοση – μετά από 4 ώρες - σε μια πρωτάκουστη ανακοίνωση για τεχνικό λάθος που κόστισε στην εταιρία πρόστιμο(!!!), αργότερα μετατράπηκε σε απόλυση λόγω αξιολόγησης, κινήσεις που μονό νευρά και περισσότερη αγανάκτηση μπορούσαν να προκαλέσουν στους συναδέλφους του.

Δεν ήταν τυχαία η χρονική στιγμή της απόλυσης.  Ήταν η τελευταία μέρα των αρχαιρεσιών του συνδικάτου μας, που μαζικά συνάδελφοι από όλο τον κλάδο, από 10δες εταιρείες πληροφορικής και την European dynamics επέλεξαν τον δρόμο της οργάνωσης, της συσπείρωσης, την πάλης ενάντια στις απολύσεις, τις απλήρωτες υπερωρίες, τα «διευρυμένα» ωράρια, την εντατικοποίηση.

Όλα αυτά δηλαδή που αποτελούν προϋποθέσεις για αυτό που Κυβέρνηση-ΕΕ-Εργοδοσία επιδιώκουν, την κερδοφορία των επιχειρήσεων. Την κερδοφορία τους που πατάει πάνω στο παραπέρα «ξεζούμισμα» των εργαζομένων. Μας θέλουν να δουλεύουμε χωρίς δικαιώματα και χωρίς βεβαίως να κουνιέται φύλλο! Για αυτό παίρνουν και τα μέτρα τους με το χτύπημα των συνδικαλιστικών και εργατικών ελευθεριών, με την στόχευση πρωτοπόρων εργαζομένων.

Ενοχλούσε η στάση του συναδέλφου, που πάλευε για την οργάνωση στο σωματείο, που είχε ξεκαθαρίσει ότι δε θα εργαζόταν πέραν του ωραρίου του και επιπρόσθετες ημέρες αμισθί για την επίτευξη του στόχου. Ενοχλούσε η αγωνιστική στάση που κρατούσε, η συμμετοχή του σε κάθε απεργία και κινητοποίηση του κλάδου, το ότι είναι υποψήφιος με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, ότι δεν πτοήθηκε από την πίεση που του είχε ασκηθεί. Ενοχλούσε ότι το τελευταίο διάστημα δεκάδες συνάδελφοι οργανώθηκαν στο σωματείο τους, ενημερωνόντουσαν σταθερά για τη δράση του, δυνάμωνε η φωνή του ΣΕΤΗΠ μέσα στο χώρο της EuropeanDynamics. Τους πονούσε η σύσταση σωματειακής επιτροπής του ΣΕΤΗΠ στην εταιρεία, ότι γινόταν προσπάθεια να σπάσει ο φόβος των εργαζομένων και η διάθεση οργανωμένα να διεκδικήσουν τις σύγχρονες ανάγκες τους. Ξέρουν τη δύναμη του οργανωμένου αγώνα και τη φοβούνται!  Μέχρι και ρουφιάνους στέλναν  να παρακολουθήσουν τους εργαζομένους που συμμετείχαν στις συσκέψεις της σωματειακής επιτροπής.

 

ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ Η ΑΠΟΛΥΣΗ – Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Για άλλη μια φορά οι επιχειρήσεις του κλάδου, μεγάλες ή μικρές, δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Μας θέλουν υποταγμένους, φοβισμένους, άβουλους και ανοργάνωτους. Να δεχόμαστε κάθε χτύπημα στα δικαιώματά μας χωρίς αντίδραση, να εργαζόμαστε σε συνθήκες κάτεργου για μισθό χαρτζιλίκι, με αβέβαιο μέλλον και χωρίς ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Να δουλεύουμε και να ζούμε με σκυμμένο το κεφάλι, ζητιανεύοντας για ψίχουλα και χωρίς αξιοπρέπεια.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ EUROPEANDYNAMICS

ΣΤΙΣ ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ

Δε δεχόμαστε το μέλλον που σχεδιάζουν για εμάς. Παραμένουμε αταλάντευτοι στον δρόμο του αγώνα, χωρίς να μας πτοούν απειλές, τρομοκρατίες και απολύσεις.

Το σωματείο μας βγήκε πιο ισχυρό από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες του, εκατοντάδες νέοι συνάδελφοι οργανώθηκαν, σχεδόν διπλασιάστηκε η στήριξη στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ!

Οργανώσου και εσύ τώρα στο ΣΕΤΗΠ – Δώσε δύναμη στη δύναμη σου

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 • Να παρθεί άμεσα πίσω η εκδικητική απόλυση του πρωτοπόρου εργαζόμενου - Ο συνάδελφος να επιστρέψει στην εργασία του ΤΩΡΑ.
 • ΤΕΛΟΣ στις απλήρωτες υπερωρίες στη EuropeanDynamics
 • 8 ωρη εργασία συμπεριλαμβανομένου του διαλλείματος όπως δικαιούμαστε – Να δεσμευτεί η εταιρεία για την τήρηση του ωραρίου και να το κοινοποιήσει επίσημα σε όλους τους εργαζομένους
 • Κανένας εργαζόμενος στον κλάδο κάτω από 811 ως βάση για διεκδίκηση ανάκτησης όλων των απωλειών
 • Κλαδική σύμβαση Εργασίας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας
 • Υπογραφή επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων που να επαναφέρουν όσα χάσαμε μέσα στην κρίση

 

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ – ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ"

 

ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Δ.Σ.

E-mail Εκτύπωση PDF

Συνάδελφοι,

η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου που προέκυψε από τις εκλογές που διεξήχθησαν 1-5 Απριλίου, μετά τη συνεδρίαση του στις 08/04/2016 διαμορφώθηκε ως εξής:

 

Πρόεδρος :                              Κουρτζανίδης Ευστράτιος

Γεν.Γραμματέας :                   Μπέλλας Μιχάλης

Αντιπρόεδρος :                      Τσιπούρας Θεόδωρος

Αναπλ.Γεν.Γραμματέας:       Ουζούνη Πελαγία

Ταμίας :                                   Καζάκη Νεφέλη

 

Μέλος :                                    Λεμονή- Σκαρπαλέτζου Βασιλική

Μέλος :                                    Παππάς Βαγγέλης

Μέλος :                                    Σιδηρόπουλος Δημήτρης

Μέλος :                                    Γκέκας Σεραφείμ

Μέλος :                                    Γκόλτσιος Θεόδωρος

Μέλος :                                    Στολτίδης Λεωνίδας

 

 

Η Διοίκηση

 
   


Σελίδα 1 από 9